06-30-75-87-133 asztroveritas@gmail.com

Kiemelt időszakok II.
A tranzitáló Uránusz oppozíciója a radix Uránusszal 41-43 éves kor körül

Az egyik legnagyobb kihívást szokta okozni a tranzitáló Uránusz, a születési képletben található Uránusszal alkotott szembenállásakor, melyet találóan életközepi válságnak is szoktak nevezni. A fent említett szaturnuszi ciklustól teljesen eltérően dolgozik az Uránusz. Általában 42 éves kor körül jelenik meg egzaktan a szembenállás, de gyakorlatilag már jóval korábban, egy évvel az egzakt fényszög előtt érződik a hatása. Ezt nevezhetjük akár, vihar előtti csendnek is, és nagyon érdemes rá odafigyelni, mert teljesen más a hatásmechanizmusa, mint a Szaturnusznak. Sokszor van egy csali, lehet egy kecsegtető állásajánlat, új lakás, költözés, külföldi munka, esetleg új kapcsolat. Sok esetben úgy tűnik, hogy teljesen jól indul a dolog, mi baj lehet egy új lakással vagy éppen egy új munkahellyel? Majd egyszerre, derült égből villámcsapásként érkezik a mindent felforgató, nagyon gyorsan és rövid időn belül megváltozó életkörülmények sora. A Szaturnusszal ellentétben, itt nem a réginél kezdődik a változás, hanem az éppen újonnan megjelenő dolgokról derülhet ki, egyik pillanatról a másikra, hogy valami nincs rendben velük.
Ebből a szempontból a Szaturnusz egy kicsit kíméletesebb, mert lassabb, ad gondolkodási időt, míg ezzel szemben az Uránusznál nagyon gyorsan kerülhetünk döntési helyzetbe. Azért szokott nehézséget jelenteni ennek a bolygónak a kezelése, mert a fényszöget alkotó két Uránusz egymással szembenáll, s mint minden oppozíció, elsősorban köztünk és a külvilág között hoz konfliktusokat, míg más fényszögek, inkább pszichológiai jellegűek pl.: a kvadrát, ezek inkább lelki síkon valósulnak meg.
Alapvetően itt is igaz a törvény, hogy ha rendben van az egyéni karma, akkor nincs okunk tartani az Uránusztól, ha újításokra is adnánk a fejünket, érdemesebb inkább lassabban haladni, ezzel is kontrollálva ennek a bolygónak az energiáját. Jó oldalát akkor mutatja meg, ha nagyon régóta vágyunk a szabadságra, tudatosan, hosszú és kitartó munkával megdolgoztunk valamiért, régóta tervezzük az új behívását az életünkbe, akkor nincs miért félni tőle, meg is fogja adni a jót. Az új események egy rég megérdemelt fejlődési folyamatnak lesznek az eredményei, és igazából nem adnak okot az aggodalomra.

                                                                                                                                            Somogyi Kitti asztrológus