06-30-75-87-133 asztroveritas@gmail.com

                                                        Az asztrológia és a pszichológia kapcsolata

   Érdemes tisztán látni, hogy mit várhatunk az asztrológiától egy tanácsadás keretén belül? Mit lehet a segítségével megoldani, és mi az, ami nem kompetenciája?
Amint fent említettem, az asztrológiával nagyon pontosan, könnyen és jól adhatunk személyekről jellemrajzokat. Meghatározhatjuk ez életbeli feladataikat, amelyeket majd az idő lépten-nyomon eléjük fog tenni, hogy megoldják azokat, éppen azért, hogy változásra és fejlődésre sarkallják őket.
Egy-egy komolyabb kihívás esetében, amely esetleg több évtized óta jelen van az életünkben, azontúl, hogy az asztrológia segítségével fel hívhatjuk rá a figyelmet, még nem azt jelenti, hogy meg is oldottuk őket. Egy 90 perces üléstől, nem lehet elvárni, hogy egyszerre megoldja azt az életünkben, amit 20 éve nem tudtunk megoldani. Ehhez más irányú segítségre is szükség van, az asztrológiával az irányvonalat kijelölhetjük, hogy merre haladjunk, de hogy hogyan, milyen oldási technikákat alkalmazzunk, az már inkább a pszichológia területe.
Kölcsönösen jól lehet használni az asztrológiát és a pszichológiát szinasztriák, tehát párkapcsolati elemzéseknél illetve oldásoknál is. Egy asztrológus jóval korábban látni fogja, hogy milyen a két ember kapcsolata, hogyan hatnak egymásra, mint egy pszichológus, és azt is látni fogja, hogy milyenek egy kapcsolatnak a kilátásai az egyének sorsfeladatai, és személyiség jegyei ismeretében, anélkül, hogy bárki bármit mondott volna neki, hiszen ott vannak a horoszkópok. A közös analízisen túl, az egyének személyiségét is jól fogja látni. Viszont a pszichológus egy hosszútávú terápiával a megállapított összefüggéseket, kapcsolati helyzeteket fel is tudja oldani, megoldási sémákkal normalizálni tudja a viszonyokat, segíthet az elengedésben, és az érzelmek átalakításban.
Éppen ezért, én minden embert arra biztatnék, hogy egy-egy asztrológiai elemzés után, ahol lényegében feltárjuk a problémákat, ne féljen elmenni egy olyan szakemberhez, akinek a segítségével a több évtized óta húzódó problémákat egy hosszabb távú munka keretén belül fel is oldhatnak. Az asztrológia a kezdet, de az is elképzelhető, hogy valakinek ennyi iránymutatás elegendő, ahhoz hogy egy önismereti eszköz segítségével kezébe vegye sorsát, ami akár lehet, éppen az asztrológia elsajátítása is.

                                                                                                                                             Somogyi Kitti asztrológus