06-30-75-87-133 asztroveritas@gmail.com

Koronavírus őszi előrejelzés 

Sokan kérdezik tőlem, hogy asztrológusként hogyan látom a koronavírus alakulását, lehet-e előre látni bizonyos eseményeket, tendenciákat?

A válasz ugyanúgy, ahogyan a korábbi cikkeknél is az, hogy igen. A helyzet most sem más, mint tavasszal volt ugyanazok a bolygók mozgatják a szálakat és okoznak problémákat. Alapvetően itt is, mint minden asztrológiai előrejelzésnél, ha tudjuk, hogy hogyan fog nagy valószínűséggel alakulni egy esemény, akkor az is a kezünkben van, hogy felkészüljünk rá. Idejében reagáljunk a történésekre, megtegyük a kellő óvintézkedéseket.

Sem a Bak jegy, sem a benne álló hármas stellium nem viccel. És ne felejtsük el, hogy a Szaturnusz különösen erős ebben a pozícióban, hiszen uralmi helyzetben van a Bakban. A mellette álló Plútó és Jupiter csak növeli az erejét. Ahhoz, hogy hatásosan tudjuk kezelni ezeket a bolygó energiákat, el kell fogadnunk azokat a törvényeket, szabályokat, amelyeket előírnak.

Tavasszal is abból volt probléma, hogy nem vették komolyan a Bak Szaturnuszt, pedig sajnos tud halált is hozni, különösen akkor, ha még a Jupiter is megemeli az erejét, a Plútóról pedig nem is beszélve, így indult el világkörüli útjára a koronavírus. Nem lehet komolytalanul kezelni ezt a konstellációt, hiszen maga a Bak jegy sem ilyen, amiben az egész történik.

A Szaturnusz tavasz végén belépett a Vízöntőbe, ezzel nagymértékben könnyítve az együttállás rendszeren, a probléma az volt, hogy júliusban ismét elkezdett tolatni, visszaért a saját jegyébe, és újból uralmi helyzetbe került. Jelenleg októberben, még mindig a Bakban van, de már  előrehaladó mozgást végez. December vége felé fog a Vízöntőbe érni, és utána nem lesz többet retrográd úgy, hogy a Bakba lépjen vissza. És ez elengedhetetlenül fontos, a mi szempontunkból.

Éppen ezért kellett volna már nyáron is betartani a szabályokat utazások, nyaralások szempontjából. Ahogyan megerősödött újból a stellium a Bakban, ősszel úgy jelentek meg az első megbetegedések. De Magyarország ebből a szempontból ismét szerencsés volt, mi egészen sokáig lent tudtuk tartani a megbetegedések számát.

Félő volt, hogy őszre, ahogyan egyre szorosabbá válik a Plútó-Jupiter-Szaturnusz kapcsolat a Bakban, növekedni fognak az esetszámok. És így lett. A cél nyilvánvalóan az, hogy megakadályozzák az influenzaszezon kitörését. De erre is fel kell készülnünk.

Asztrológiailag, az október és a november a két nehéz hónap. A december annyiban könnyebb, hogy itt már a Bak jegy vége felé közeledik a Szaturnusz, kifelé sétál belőle, és Karácsony környékén be is lép a Vízöntőbe. De még mindig érződni fog az együttállás hatása, komolyabban januárban távolodik el tőlük. Addig kell kitartónak lennünk és komolyan kell vennünk a szabályokat. Lényegében minden azon múlik, hogy az őszi hónapokban, milyen lesz az influenzaszezon ereje?

Ahogyan azt hangsúlyoztam, az előrejelzéseknek van egy olyan oldala is, hogy felkészülhetünk valamire, hogy ne érjen minket nagyobb baj. A szabályok betartásával, felvehetjük a Bak jegy által megkívánt tempót, ha ez sikerül, akkor a lehetőség a kezünkben van, hogy a koronavírust visszaszorítsuk.

     Szerző: Somogyi Kitti

           asztrológus