06-30-75-87-133 asztroveritas@gmail.com

Januári aktuális bolygóállások

 

Az aktuális tranzitok jelentése nagyon sokrétű, és sok területre vonatkozhat, attól függően, hogy mit szeretnénk vele vizsgálni. Vonatkoztathatjuk emberek születési horoszkópjára, de a világban zajló eseményekre is hatással lehet, ebben az esetben mundán asztrológiai előrejelzésekről beszélhetünk. Az elemzés során a fontosabb fényszögeket emeletem ki és melléjük írtam a dátumot is, hogy meddig fognak tartani.

     Január elején a Vízöntő első fokain találkozott a Szaturnusz és a Jupiter. Végre kilépett a saját jegyéből (a Bakból) a Szaturnusz. Amiben láthattuk, hogy milyen ereje volt. Világviszonylatban nagyon erősen hatott a közösségi karmákra, elsősorban az igazságos döntések terén és az egészségügyi hatása is nagyon jelentős volt. A Szaturnusz a törvény bolygója is, ezért az erős hatásának köszönhetően, néhány országban az igazságos döntések és törvénykezések kerültek előtérbe. A koronavírus szempontjából azért nagyon fontos a jelenléte, mert a szabályok és a rend betartása dominált. Azáltal, hogy a Vízöntőbe átkerült, a Vízöntő némiképpen enyhített az erején, mérsékelte a halálesetek számát, viszont, a mellette álló Jupiter, annyi visszacsatolást mindenképpen tett még, hogy a felerősítette az erejét átmenetileg.
Sokan úgy tekintenek a Jupiterre, hogy a nagy szerencse és bőség bolygója, viszont egy együttállás esetén, amikor két bolygó egymás mellé kerül, a mellette álló bolygó erejét fogja felnagyítani. Jelen esetben a Szaturnuszét. Tehát a hónap elején még erősen érezhettük a hatását, befolyásolta a koronavírus alakulását, viszonylag magasak voltak az esetszámok. Ami viszont segítőkezet nyújthatott, az maga a jegy volt, amiben álltak, vagyis a Vízöntő. A Vízöntő, az uránuszi hatás miatt, az újítások jegye, ide tartozik mindennemű innováció, tudományos kutatás. A Jupiter szintén felnagyította a Vízöntő tulajdonságait, hiszen most ennek a jegynek az elején jár. Jól láthattuk, hogy ez mennyire kedvezett az oltóanyagok megjelenésének és számos további újításnak is.
A január közepén (jan. 16.-jan. 19.) a Nap együttáll a Plútóval a Bak végén. Mivel egészség szempontjából a Plútó a vírusokért és a fertőzésekért felelős, így ezekben a napokban fokozottan kell ügyelni az egészségünkre. Lelki szinten, a Plútó segíthet megérteni mélységeiben az eseményeket, amik velünk történtek. Hiszen a nagy átalakulások bolygója is. Sokszor ez a mélységek megtapasztalásán keresztül történik, de ha keresztül megyünk rajta, akkor erősebbekké válunk általuk.

   Január 20-án a Nap a Vízöntő jegybe lép, és csatlakozik a Szaturnuszhoz. A Szaturnusz egy kicsit lelassíthatja egyéni horoszkópok szintjén a személyes ügyeink alakulását, mivel az idő bolygója is. Az elkövetkezendő néhány napban lehet, hogy egy kicsit többet kell várni vagy lassabban érünk célt valamiben. Fontos tudnunk azt, hogy a bolygótranzitok önmagukban véve nem megterhelőek. Ha felvesszük egy adott bolygó ritmusát, alkalmazkodunk a tulajdonságaihoz, akkor tudatosan a saját malmunkra hajthatjuk a vizet. Ha tudjuk, hogy a Szaturnusz lassít, akkor a türelmünket kell fejleszteni. Ha tudjuk, hogy az Uránusz újít, akkor a rugalmasságunkat, és a bátorságunkat célszerű erősíteni, hogy új dolgok irányába merjünk elindulni.
Mundán asztrológiai szinten, a koronavírus szempontjából, mivel a Szaturnusz az időseket is jelenti, így ebben a néhány napban fokozottan oda kell figyelni rájuk. Ez idő tájt indul majd az ő oltási programjuk is. Azzal, hogy a Nap megérinti a Szaturnuszt, egy olyan időszak kezdetét is jelentheti, ahol több időt kell majd velük tölteni.

     Január 24-én a Nap 0 fokos orbissal találkozik a Szaturnusszal, ez azt jelenti, hogy ezen a napon összegződik az erejük, ez után már könnyebb lesz elviselni ezt a fényszöget, mert fokozatosan felszabadul a Nap ereje, a szaturnuszi visszafogásból.
A Bakban Vénusz Plútó együttállás indul. A Bak végén a Plútót eléri a Vénusz, és egy rövid ideig együttállnak a Bak jegy végén. Ez az egyéni horoszkópok szintjén az érzelmek területén okozhat komoly változásokat, különösen úgy, hogy a Mars a Bikában áll az Uránusszal. Titkok derülhetnek ki a Plútó mélysége miatt, de elmélyülhetnek is a párkapcsolatok egy része. A Plútóval vigyázni kell arra, hogy ne kerüljünk olyan kapcsolatokba, ahol valamilyen függőség alakul ki érzelmileg. Az Uránusz-Mars találkozása a Bikában, bizonyos kapcsolatokban hirtelen, nem várt fordulatokat eredményezhet, mert az Uránusz sok esetben tartogat 180 fokos fordulatokat is, lehet ilyen pl.: egy szakítás is. A Plútó ebben a 3-4 napban olyan érzelmeket hoz a felszínre, amelyeket régóta elfojtottunk, az Uránusszal pedig megtisztulunk tőlük és lezárunk valamit. Az egyes tranzitok ereje és megnyilvánulása az életünkben, mindig attól függ, hogy milyen személyes bolygókat érintenek meg a saját születési horoszkópunkban. Ezért van az, hogy eltérő területeket aktiválhatnak a horoszkópunkban, és eltérő eseményeket élünk át, mint más embertársaink.

    Január 28-án a Nap eléri a Jupitert. Fellélegezhetünk. A szaturnuszi visszafogásokat és lassításokat egy sikeresebb, jobb időszak váltja föl, ugyanis egy teljesen más minőséget képvisel a Jupiter, mint a Szaturnusz. Ezekben a napokban valóban egy zökkenőmentesebb időszak kezdődik. Mivel a Nap mozgása gyors, így február első napjaiban is érezhetjük még a hatását. Elképzelhető hogy, amit a hónap elején a Szaturnusz lelassított, azt éppen most fogjuk megkapni.

Ha a januári rövidtávú előrejelzés felkeltette érdeklődését, várom szeretettel egy személyes konzultációra, ahol pontosan láthatjuk, hogy milyen területeket hoznak mozgásba januárban a bolygók az ön horoszkópjában!

Szerző: Somogyi Kitti