06-30-75-87-133 asztroveritas@gmail.com

Áprilisi kilátások az asztrológia segítségével Magyarországon

    Ebben a nehéz helyzetben az ember a maga módján megpróbál ott segíteni, ahol a legjobb tudása szerint tud. Távol álljon tőlem, hogy bármi nemű jóslatokkal vagy próféciákkal álljak elő. Pusztán, a bolygók adta lehetőségekkel elemeztem az áprilist, és vettem számba azt, ahogy a jelenlegi helyzetet befolyásolhatják. Elsősorban Magyarországot vizsgáltam, ide is állítottam fel a horoszkópot.

    Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy bár mindenhol világszerte ugyanazok a fényszögek vannak. Mégis más-más országokban, egymástól eltérő módon hatnak, azért mert sok múlik a zónaidőbeli eltéréseken. Az egyes bolygók más házakba kerülnek. Az asztrológiai házak életterületeket szimbolizálnak. Itt jegyezném meg azt, hogy sokszor mi magunk befolyásoljuk a hozzáállásunkkal a helyzetek végső kimenetelét. Sajnos március elejétől fogva lehetett látni a megbetegítő fényszögeket, de kevesen vették komolyan, hogy milyen nagy baj lehet belőle. Itt nem Magyarországra gondolok elsősorban, azt hiszem mi időben léptünk.
A másik, amivel alakíthatjuk a fényszögek hatását az az, ahogyan a szabályokat betartjuk. Ez is egy tipikusan Bak, szaturnuszi téma, és ne felejtsük el azt, hogy jelenleg a Bakban áll a Szaturnusz, tehát uralmi helyzetben van. Nagyon fontos a szabályok, a törvények betartása, csak így győzhetünk. Azok, akik ezt nem vették komolyan, hiszen sokszor hallhattuk a hírekben, hogy egyes országokban, nem tartották be kellően az utasításokat, ezzel a felelőtlen magatartással,  a vétlen áldozatokat is magukkal sodorhattak.
Ebben a rövid áttekintésben sorra veszem az áprilisi legjelentősebb fényszögeket, felhívva a figyelmet a könnyebb illetve a nehezebb időszakokra. Azért is fontos az április, mert az elején még tart az a fényszög kapcsolat, ami korábban újabb növekedést idézett elő a koronavírus megbetegedések szempontjából. De, ami mindenképpen jó hír, az az, hogy ez az aspektus meg is fog szűnni, tehát ha továbbra is betartjuk a szabályokat, nagyon lassan csökkenhet az újabb megbetegedések száma.
   Április elsején a Jupiter a Plútóval, a Szaturnusz pedig a Marssal fog együttállni nagyon szoros fényszögeket alkotva. Addig, amíg a Mars ereje nem tisztul meg, addig nem valószínű könnyítés, mindenképpen ki kell várni, hogy teljesen felbomoljon a kapcsolata a Szaturnusszal. Mivel a Szaturnusz az időseket is mutatja, a Mars pedig a sérüléseket, immunrendszeri támadottságot, így továbbra is figyelni kell az ő állapotukra. A Szaturnusz által irányított Mars, erős kontrollt vonhat maga után. Ismét a szabályozás révén érhetünk el célokat. A Szaturnusz törvényeket szab meg, eleve a törvénykezés, szabályozás bolygója, és a Mars pedig a cselekvőerőt szimbolizálja. A kérdés, hogy meddig tart mindez? Hiszen érlelődik egy uránuszi fényszög, ami biztosan lazítani fog a Szaturnusz szigorán. Nem sokkal az első hét vége felé gyors, új intézkedések fognak életbe lépnek.
Végig nagyon hangsúlyos a 2-es ház egész áprilisban. Elkezdődik a gazdaság újjá szervezése, sok küzdelemmel és korlátozással az elején. Asztrológiában a 2-es ház az anyagiakat jelképezi. Ehhez jön majd hozzá, az április első hete után várható időszak. Különösen április első másfél hetében is oda kell figyelni a média hitelességére, mert a Neptunusz Merkúr hatása miatt, sok álhír jelenhet meg. És nyilván nagyon fontos lesz az újonnan meghozott döntéseket megfelelően kommunikálni. Az lehet a probléma a Neptunusszal, hogy nem lehet túl egyértelmű az emberek számára, hogy pontosan mit is akarnak, sok a kérdés és a homály. Érdemes lesz nagyon pontosan fogalmazni, világosan tájékoztatni őket.
   Április 12-e magasságában végre szétmegy az oly sok gondot okozó Szaturnusz Mars együttállás is. Most az Uránusszal alkot fényszöget, de mivel az Uránusz a 4-es házba lép, így bízzunk benne, hogy ez már lehetővé fogja tenni, hogy szabadabban mozogjunk. A 4-es ház az otthont vagy, ha tágabb jelentését veszem, a hazát szimbolizálja. Inkább a gazdasági helyzet megoldása fog nagyon sok munkával járni ezekben a napokban és láthatjuk, hogy gyorsan kell alkalmazkodni az újonnan kialakult helyzethez. Az Uránusz egyfelől feloldhat, felszabadíthat valamit. Alaptermészetéből kifolyólag, arra kell vigyázni, hogy nehogy káoszt okozzon, a régi bevett sémákat meg kell reformálni. Az Uránusz az újítások, megújulás bolygója az asztrológiában.
Ebben az időszakban indul a Chiron Merkúr együttállás is, ami szintén hatni fog a járványra, átmenetileg emelkedést mutathatnak a statisztikák, de szerencsére, ez nem tart sokáig.  Chiron a mitológiában a sérült gyógyító volt, a kentaurok között. Ilyen természetű, maga a kisbolygó is. (lásd bővebben a: Hogyan befolyásolja a koronavírus járványt az elkövetkező időszakban a Chiron? c. blog cikkemet)
A kialakuló Nap Plútó Jupiter kvadrátból nagyon kérdéses, hogy erőhöz tud-e jutni itthon a vírus vagy sem? Tehát megemeli-e drasztikusan a megbetegedések számát vagy sem? Nehéz egyértelműen megmondani. A világ sok országában azt látjuk, hogy most indul a java pl.: a tengerentúlon, azokon a területek, sajnos újból tarolhat. Addig nálunk, talán sikerül féken tartani, a szabályozásoknak köszönhetően.
Ha már a Chironról volt szó, akkor említsük meg azt is, hogy előrelépést hozhat áprilisban a gyógyszer kutatások, oltóanyag kifejlesztése tekintetében is.
Kiemelkedően fontos időszak áprilisban a 22-étől 30-áig tartó nyolc nap. Miért? Egyrészt azért, mert a Nap együttáll az  Uránusszal, másrészt azért, mert a Merkúr megközelíti az IC-t. A Nap az Uránusszal a hirtelen, kiszámíthatatlan helyzeteknek kedvez, nagy kavarodás alakulhat ki valamiből. Az Uránusz az újításokat is jelképezi, csak az a nem mindegy, hogy milyen minőségben. Ez egyfelől gazdasági területen is megnyilvánulhat, de ha az egészségügy szempontjából vizsgálom, akkor mindenképpen erőt próbáló időszak következik. Lehet, hogy kezelhetetlenné válik a túlterheltség, ehhez társul a Merkúr IC is. A horoszkóp legmélyebb pontjára kerülő bolygók nehezen érvényesülnek jól. Ha a Merkúr jelentését úgy értelmezem az orvosi asztrológia segítségével, hogy a tüdőért, légzésért felelős bolygó, akkor ez semmi szín alatt nem jó. Ismét egy erőt próbáló néhány nap jön, de ami enyhíteni fog rajta, az a Merkúr gyors mozgása, tehát elképzelhető egy átmeneti, nehezített pár nap. És az sem kizárt, hogy nem annyira a megbetegedéseket érinti, hanem inkább a kórházak állapotával kapcsolatos. Ha a Merkúrnak a kommunikációval kapcsolatos jelentését veszem alapul, akkor ezekben a napokban nagyon oda kell figyelni, hogy milyen intézkedések látnak napvilágot, és azokat hogyan kommunikálják, mert éppen ez sem lesz egyszerű. Ennek április 24-étől indul az előszele, és 26-a, 27-e körül kulminál. Szokatlan döntések születhetnek, félreértésekkel, amiket kevesen értenek, visszhangot okozva ezzel. Az IC-re került bolygókat nehezebben értjük meg. Az asztrológiában egy-egy bolygónak számos jelentése van, és rengeteg életterület kapcsolódhat hozzá.
Azt hiszem, különösen április vége felé, ketté fog válni itthon, az amit a koronavírus az egészség és a gazdaság terén okozott. Annyiban mindenképpen bízhatunk, hogy a két terület, ha elválik egymástól, akkor a hó végi események nem annyira a koronavírus járvány rosszabbodását mutatják. Lehet, hogy sikerül szinten tartani a megbetegedések számát, ami egy óriási eredmény lenne. Azzal is jó tisztában lenni, hogy az Uránusz nem a tartósságáról híres, tehát ha átmenetileg kaotikussá is válik a gazdasági helyzet egy-egy új intézkedés miatt, az elkövetkező hetekben rendeződni fog. Időre lesz szükség, amíg alkalmazkodunk az új körülményekhez.

                                                                                                                                           Somogyi Kitti asztrológus