06-30-75-87-133 asztroveritas@gmail.com

Bejegyzésem a Koronavírus járvány az asztrológia tükrében című cikk folytatása.

De mi történt e közben Magyarországon?

Azt gondolom, hogy az óvintézkedések nagyon jól voltak időzítve, megelőzve a 2020. március 9-e körül induló Mars, Jupiter, Plútó, Szaturnusz stellium hatását a Bakban. Ez azt mutatta, hogy jól használták ki a Mars adta lehetőségeket. Nemcsak a vírus harcol, hanem mi is felvettük vele a harcot. A fényszögeknek van egy olyan tulajdonsága, hogy a magunk oldalára állíthatjuk őket, ha idejében lépünk és nem várjuk meg, amíg a helyzetek kontrollálhatatlanná válnak. A Bak és a Szaturnusz a törvényt, a rendet és a szigort is jelképezi. Ha ezt kihasználjuk, akkor a megfelelő szabályok bevezetésével jelentősen visszavethetjük a vírus terjedését. A Szaturnusszal lezárhatunk, akár fizikai térben is helyeket, épületeket, nagyon hasznosak ennek a bolygónak a határokat felépítő ereje is. Ebben az esetben, sokat segíthet a karanténok bevezetése.

A Bikában kialakuló Vénusz Uránusz együttállással, az élelmiszerkészletetek, anyagiak inoghatnak meg, mozgósítani kell a tartalékokat, hiszen az emberek pánikszerűen kezdték az élelmiszereket felvásárolni. A Bika és a Vénusz elég anyagias, földön járó jegy és bolygó, az Uránusz egy kicsit felgyorsítja őket a hirtelenségénél fogva. Ezért is fontos a jó kommunikáció, és az emberek tájékoztatása. A Szaturnusszal, és a Plútóval, ha ugyan a vírust 100%-osan nem is lehet megállítani, de mi a szabályok és a kommunikáció révén tehetünk valamit a terjedése ellen.

Mi a helyzet most és mik a távolabbi kilátások?

Magyarországon 2020.03.18-án a Mars Jupiter Plútó Szaturnusz alkotta négyes stellium a Bakban a legmeghatározóbb. Jól látszik, hogy most van a vírus lappangási ideje, és ahogyan a Mars változtatni fogja a helyzetét az együttálláson belül, úgy fognak az események is alakulni. Ha szerencsénk van, mire a Szaturnuszt eléri, illetve elhagyja a Mars, az első hullámon túl leszünk, és talán itt meg is áll a folyamat. Nagyon sok múlik azon, hogy most, a legkritikusabb időszak elején milyen óvintézkedéseket teszünk. A Mars Plútó találkozás valószínűleg megemeli a megbetegedések számát, ez március 27-éig biztosan növekedést mutat. Onnantól fogva világviszonylatban is, ahol már kulminált a vírus, csökkeni fog az ereje, elsősorban Kínában. Március 29. magasságában a Jupiter a Plútóval áll együtt és szerencsére leszakad róluk a Mars. A Mars a Szaturnusszal fog együtt állni, itt még mindig nincs vége, nagyon kell figyelni az idős emberekre Szaturnusz az időseket is mutatja, a Mars pedig a férfiakat is.

Egyértelműen az idősebb korosztály a legveszélyeztetettebb. A Szaturnusz a Marssal alkotott együttállása további szigorításokat fog eredményezni. Szóba jöhetnek újabb karanténok, kijárási tilalmak, az oktatás további leállítása és érdemes is nagyon komolyan venni ennek a két bolygónak a találkozását. Ez egészen április 8-áig így lesz, április 10-én hagyja el a Mars a Szaturnuszt, és talán mondhatjuk, hogy egy kicsit fellélegezhetünk, de addig egészen biztosan érezni fogjuk a hatását.

Április 11-ével új fejezet indulhat. Az egyik a Kos Nap, Bak Jupiter Plútó kvadrát meghatározó kapcsolata lesz, a másik a Vízöntő Mars, kvadrát Bika Uránusz kapcsolata. Bontsuk ki, hogy milyen eseményeket hozhat ez a két fényszög kapcsolat! Az biztos, hogy itt is gyors cselekvésre és intézkedésekre lesz szükség, ahhoz, hogy a Nap kvadrát Jupiter Plútót megakadályozzák. Elképzelhető egy második fellángolás, világviszonylatban a Jupiter Plútó még mindig hozhat további megbetegedéseket, új eddig nem érintett területen, de bízzunk benne, hogy, ahol már volt egy jelentősebb hulláma, ott nem üti fel újból a fejét. Magyarország tekintetében április 10-e magasságában tisztábban fogunk látni a megbetegedések szempontjából, ha megfelelőek az óvintézkedések, akkor talán egy esetleges második hullám nem lesz olyan nagy erejű, arról nem is beszélve, hogy a Nap elég gyorsan mozog, tehát nem fog sokáig tartani a kvadrátja.

Április 20-ától néhány napig a Nap együtt áll az Uránusszal a Bikában. Mivel tudjuk, hogy a Bika egy igen anyagias jegy, és a maga béketűrő módján szereti halogatni a dolgokat, így ezt a lassú folyamatot az Uránusz egy kicsit felgyorsítja. Itthon jelentős anyagi kiadásokra lehet számítani. Mindenképpen fog hozni financiális változásokat, a Szaturnusz kvadrát miatt, inkább megszorításokat várhatunk. Igazából, jócskán május második felétől mutatkozik némi enyhülés, bízzunk benne, hogy május végére a járvány nagy kiterjedésű hulláma lecseng, és ezután elindul a Bika adta gazdasági, anyagi talpraállás és összefogás is.

Igyekeztem az elmúlt néhány hónap asztrológiai hátterét kibontani, hogy jobban megértsük a világjárvány és a bolygók befolyásoló erejének kapcsolatát. Az elemzésben kifejezetten, az egészségügyi eseményeket vizsgáltam és azok várható alakulását.